Η σχέση μου με τις φακές δεν ήταν πάντα καλή. Ξεκίνησα να τις τρώω φοιτήτρια, όταν πλέον τις μαγείρευα μονή μου και τις έφτιαχνα όπως ήθελα, όπως και πολλά ακόμη φαγητά. Πλέον είναι το αγαπημένο μου όσπριο και τις φτιάχνω σχεδόν κάθε εβδομάδα.
Συνήθως τις φτιάχνω σκέτες, μόνο με σκόρδο, κρεμμύδι, λάδι και ρίγανη. Τον τελευταίο καιρό όμως ξεκίνησα να τις φτιάχνω λίγο διαφορετικά και ενθουσιάστηκα. Έτσι λοιπόν πρόσθεσα λαχανικά όπως καρότο, πατάτα και σπανάκι και πρόσθεσα μπαχαρικά δίνοντας τες μια νότα ανατολίτικη και πολύ ενδιαφέρουσα.
Δείτε την συνταγή αναλυτικά και φτιάξτε τες.
Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά για τις φακές
- 250 γρ. φακές ψιλές
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ φρέσκο τριμμένο τζιντζερ
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο και πλυμένο.
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε νερό για 10’. Έαν πετάτε το νερό το κάνετε σ ‘ αυτό το στάδιο και τις σουρώνετε, διαφορετικά τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη μέσα στο νερό που βράσανε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα, την πατάτα, το σκόρδο, τον πελτέ, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για λίγο μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα αρώματα των μπαχαρικών.
- Ρίχνουμε τις φακές, το σέλινο και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό.
- Βράζουμε για 30-35’ μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
- Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι και το ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!