ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Αρωματικές φακές με κουρκουμά και τζίντζερ

Αρωματικές φακές με κουρκουμά και τζίντζερ

-

Η σχέση μου με τις φακές δεν ήταν πάντα καλή. Ξεκίνησα να τις τρώω φοιτήτρια, όταν πλέον τις μαγείρευα μονή μου και τις έφτιαχνα όπως ήθελα, όπως και πολλά ακόμη φαγητά. Πλέον είναι το αγαπημένο μου όσπριο και τις φτιάχνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. 

Συνήθως τις φτιάχνω σκέτες, μόνο με σκόρδο, κρεμμύδι, λάδι και ρίγανη. Τον τελευταίο καιρό όμως ξεκίνησα να τις φτιάχνω λίγο διαφορετικά και ενθουσιάστηκα.  Έτσι λοιπόν πρόσθεσα λαχανικά όπως καρότο, πατάτα και σπανάκι και πρόσθεσα μπαχαρικά δίνοντας τες μια νότα ανατολίτικη και πολύ ενδιαφέρουσα. 

Δείτε την συνταγή αναλυτικά και φτιάξτε τες.

Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε. 

Υλικά για τις φακές 

  • 250 γρ. φακές ψιλές 
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους 
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ  φρέσκο τριμμένο τζιντζερ  
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. κύμινο 
  • 1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο 
  • 1 συσκευασία σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο και πλυμένο. 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι & πιπέρι 

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε νερό για 10’. Έαν πετάτε το νερό το κάνετε σ ‘ αυτό το στάδιο και τις σουρώνετε, διαφορετικά τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη μέσα στο νερό που βράσανε. 
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα, την πατάτα, το σκόρδο, τον πελτέ, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για λίγο μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα αρώματα των μπαχαρικών.   
  3. Ρίχνουμε τις φακές, το σέλινο και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. 
  4. Βράζουμε για 30-35’ μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
  5. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι και το ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες.  

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Προηγούμενο άρθροΝα στείλω το παιδί μου στο σχολείο;
Επόμενο άρθροΣυγκοίμηση
Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,916ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Ο θυμός του Τόμι

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα νέο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Ο θυμός...

Βιβλία δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι

Το σχολείο τελείωσε και επίσημα μετά από μια πολύ ιδιόμορφη χρονιά με πολλές δυσκολίες και μεγάλη απουσία...

Maria Montessori : Η φιλοσοφία της

Τα τελευταία χρόνια το μοντεσσοριανο σύστημα εκπαίδευσης κατακτά όλο και περισσότερους θαυμαστές σε...

Η κίτρινη σημαδούρα.

 "Η κίτρινη σημαδούρα" κι ένας εκδοτικός οίκος που αξίζει να γνωρίσετε! Πρόσφατα, περιπλανώμενη στο...

Ποντιακά πισία

Όποιος έχει πόντια γιαγιά εννοείτε πως ξέρει τα ποντιακά πισία. Είναι το comfort...

Τρία πουλάκια κάθονται.

Ένα πολύ ωραίο, τρυφερό βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος με τίτλο «Τρία πουλάκια κάθονται» και συγγραφέα...

Δημοφιλή άρθρα

Ημερολόγιο αντίστροφης μετρησής

Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ή αλλιώς advent calendar αποτελεί...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα