Σας αρέσουν και εσάς τα αλμυρά σνακ, είμαι σίγουρη. Ειδικά όταν συνδυάζουν δυο αγαπημένα υλικά, το αποτέλεσμα έχει σίγουρη επιτυχία.
Αφράτα αλμυρά ρολάκια λοιπόν, τα οποία μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Εγώ διάλεξα το τυρί κρέμα και τα κρεμμύδια διότι είναι δυο υλικά απλά, που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, και μπορούμε να τα φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή.
Υλικά για τη ζύμη
- 300 γρ. νερό χλιαρό
- 1 αυγό
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο (οχι καυτό)
- 25 γρ. φρέσκια μαγιά
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση για τα αλμυρά ρολάκια
- 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μπολ.
- Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια ωραία και μαλακή ζύμη.
- Την αφήνουμε για 30’ σκεπασμένη με μια πετσέτα.
- Σε μια καθαρή επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 0,5 εκ.
- Απλώνουμε το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
- Ρίχνουμε διάσπαρτα τα κρεμμύδια και το ρεγκάτο.
- Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Κλείνουμε το ρολό από τη μεγάλη μεριά και κόβουμε σε φέτες.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25’ περίπου.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!