Ιδανικό για μεζέ, για κυρίως πιάτο, ακόμη και για σάντουιτς, το σπετσοφάι είναι ένα φαγητό πολύ νόστιμο.
Οι πιπεριές του δίνουν τόσο ωραία γεύση και το κάνουν τόσο αρωματικό.
Δείτε την παρακάτω συνταγή για ένα καταπληκτικό σπετσοφάι με βουβαλίσια λουκάνικα.
Υλικά για το σπετσοφάι
- 4 βουβαλίσια λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ. γ. ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφαιρούμε.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, τη ζάχαρη και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Έπειτα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτά να σιγοβράσει για 20-25’.
- Λίγο πριν το αφαιρέσουμε ρίχνουμε τα λουκάνικα.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και τη ρίγανη.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!