Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένα πολύ νόστιμο και καλοκαιρινό ορεκτικό που σχεδόν όλοι επιλέγουμε να παραγγείλουμε από τον κατάλογο της ταβέρνας. Είναι όμως και πολύ εύκολοι, γι αυτό η παρακάτω συνταγή θα σας βάλει σε πειρασμό, να τους φτιάξετε και να τους απολύσετε τώρα που οι ντομάτες είναι κατακόκκινες και μοσχοβολάνε.
Υλικά για τους ντοματοκεφτέδες
- 4 ντομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες ( τις στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά ζουμιά)
 - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
 - ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
 - ½ φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
 - 1 φλιτζάνι αλεύρι + 1 κ.γ. baking powder
 - ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
 - 1 αυγό
 - Ρίγανη
 - Αλάτι & πιπέρι
 - Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 

Για την κρέμα αβοκάντο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
 - 1 αβοκάντο
 - 1 κ. σ. ελαιόλαδο
 - Χυμό από ½ λεμόνι
 
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά.
 - Αφήνουμε το αλεύρι τελευταίο προσθέτοντας το σιγά –σιγά μέχρι να έχουμε ένα ένα μείγμα σαν πηχτό χυλό.
 - Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για ½ ώρα.
 - Αν δούμε ότι έχει βγάλει πολλά υγρά ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
 - Σε ένα τηγάνι με λάδι που καίει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα.
 - Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
 - Τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
 - Στο μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά της κρέμας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία, λεία κρέμα.
 

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
🖤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ
 Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!
