Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένα πολύ νόστιμο και καλοκαιρινό ορεκτικό που σχεδόν όλοι επιλέγουμε να παραγγείλουμε από τον κατάλογο της ταβέρνας. Είναι όμως και πολύ εύκολοι, γι αυτό η παρακάτω συνταγή θα σας βάλει σε πειρασμό, να τους φτιάξετε και να τους απολύσετε τώρα που οι ντομάτες είναι κατακόκκινες και μοσχοβολάνε.
Υλικά για τους ντοματοκεφτέδες
- 4 ντομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες ( τις στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά ζουμιά)
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι + 1 κ.γ. baking powder
- ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- Ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την κρέμα αβοκάντο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αβοκάντο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από ½ λεμόνι
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε το αλεύρι τελευταίο προσθέτοντας το σιγά –σιγά μέχρι να έχουμε ένα ένα μείγμα σαν πηχτό χυλό.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για ½ ώρα.
- Αν δούμε ότι έχει βγάλει πολλά υγρά ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Σε ένα τηγάνι με λάδι που καίει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά της κρέμας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία, λεία κρέμα.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
🖤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!