Σε όποιον αρέσει το cheesecake αλλά αγαπάει και τα παγωτάκια αυτό το παγωτό cheesecake θα γίνει το αγαπημένο του. Νόστιμη κρέμα βανίλια με τυρί και κομμάτια από φρούτα του δάσους μας δίνουν αυτό το νόστιμο και πρωτότυπο παγωτό.
Είναι πολύ εύκολο στη διαδικασία, τα υλικά δεν είναι πολλά και το κυριότερο δεν θα χρειαστούμε παγωτομηχανή. Φτιάξτε το και μοιραστείτε με του αγαπημένους σας. Είμαι σίγουρη ότι η δροσερή και φρουτώδης γεύση του θα σας αποζημιώσει.
Υλικά για το παγωτό cheesecake
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Διαδικασία
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε τα φρούτα του δάσους και τη ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσουνε και μόλις δούμε ότι αρχίζουν να βγάζουν υγρά ανοίγουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα-μαρμελάδα.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια το τυρί κρέμα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα λείο και βελούδινο αποτέλεσμα (θα μοιάζει σαν στραγγιστό γιαούρτι).
- Σε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη βάζουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα τρίβουμε λίγα μπισκότα και βάζουμε λίγη από την σάλτσα των φρούτων διάσπαρτα.
- Βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μπισκότα -σάλτσα φρούτων.
- Κλείνουμε το σκεύος πολύ καλά με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Σερβίρουμε σε χωνάκια παγωτού η σε μπωλ.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
🖤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!