Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είμαι σίγουρη ότι ψάχνετε συνταγές για το γιορτινό σας τραπέζι. Αυτή η σούπα είναι ιδανική για ορεκτικό, μπορεί να συνοδεύσει κάθε κυρίως πιάτο αλλά μπορείτε να την απολαύσετε και μόνη της, καθώς αποτελεί ένα πολύ νόστιμο χορτοφαγικό γεύμα.
Είναι από τις αγαπημένες μου σούπες και την φτιάχνω αρκετές φορές κατά την περίοδο των εορτών και όχι, μόνο, καθώς τα υλικά της συνταγής είναι απλά και η διαδικασία πολύ εύκολη.
Υλικά
1 μεγάλη γλυκοπατάτα ή 2 μικρές
1 μέτρια πατάτα
1 καρότο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
Αλατι & πιπέρι
Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
Τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το σέλινο και το τζίντζερ και βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά μας.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20’.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ, αν δεν διαθέτουμε μπορούμε να την πολτοποιήσουμε στο multi σε δύο δόσεις.
Σερβίρουμε τη βελουτέ προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο:
https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Δήμητρα
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!!!