Μπορεί αυτές τις ημέρες όλοι να φτιάχνουμε τα κλασσικά και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά, σήμερα όμως σκέφτηκα να σας δείξω την αγαπημένη μου συνταγή για ρολάκια κανέλας. Νομίζω ότι είναι ιδανικά για να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε το πρωινό των Χριστουγέννων μαζί με τους αγαπημένους σας.
Αυτά τα ρολάκια έχουν την ιδιαιτερότητα ότι τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο και έτσι γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα.
Σας εύχομαι καλές γιορτές και να περάσετε όμορφες στιγμές με τους φίλους και τις οικογένειες σας.
Υλικά για τα ρολάκια κανέλας
- 300 γρ. γάλα χλιαρό
- 1 αυγό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο (οχι καυτό)
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 150 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. κανέλα
Για το γλασο λευκής σοκολάτας
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το βούτυρο και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μπολ.
- Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια ωραία και μαλακή ζύμη.
- Την αφήνουμε για 30’ σκεπασμένη με μια πετσέτα.
- Σε μια καθαρή επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 0,5 εκ.
- Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά να γίνει σαν κρέμα.
- Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
- Κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 3 εκ. περίπου.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε μια ένα ταψί με λαδόκολλα
- Τυλίγουμε το ταψί με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
- Την επομένη ημέρα τα βγάζουμε από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν τα ψήσουμε.
- Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που κοχλάζει τοποθετούμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα και περιμένουμε να λιώσει η σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το περιχύνουμε πάνω από τα ρολάκια.
- Αν θέλουμε διακοσμούμε με τρούφα ή κερασάκια για να δώσουμε μια γιορτινή πινελιά στο γλυκό.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!