«Το ξεκαθάρισμα του 2018»

1
1058

Συνήθως αυτήν την λέξη την χρησιμοποιούμε όταν φτιάχνουμε τις ντουλάπες μας, αλλά σκέφτηκα ότι ταιριάζει απόλυτα και στον καθιερωμένο πλέον ετήσιο απολογισμό που κάνει ο καθένας από εμάς. Κάπως έτσι θεωρώ ότι είναι και ο απολογισμός, ένα ξεκαθάρισμα που κάνουμε στους φίλους, στους συντρόφους, στις επιλογές μας γενικότερα.

Προσπαθούμε με κόπο να θυμηθούμε τους  στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς που πέρασε και πόσους από αυτούς καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τελικά.

Σκεφτόμαστε τι ζήσαμε και αυτήν την χρονιά.  Ευτυχώς κάναμε το ταξίδι των ονείρων μας, χάσαμε αυτά τα κιλά που μας βασάνιζαν από πέρσι, τα γλέντια, τις λύπες, τις απώλειες, τα γέλια και κάπως έτσι τελειώνει άλλη μια χρονιά αφήνοντας μας μια γλυκόπικρη γεύση.

Για μένα, αυτές οι μέρες είναι και ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον εαυτό μου. Είναι μια καλή ευκαιρία για αυτοκριτική, να δω αν βελτίωσα τον χαρακτήρα μου προς το καλύτερο, τι κατάφερα να διορθώσω και που τελικά απέτυχα. Οι αποτυχίες μου θα είναι ο στόχος της νέας χρονιάς.

Ο κάθε χρόνος που περνάει μας αφήνει και μια «τσάντα σοφίας» φεύγοντας. Είναι επιλογή μας αν θα την ανοίξουμε και πάρουμε την σοφία που κρύβει ή αν θα την αφήσουμε για πάντα κλειστή.

Μέσα από τα παθήματα μας, πήραμε και τα μαθήματα μας; Μας δίδαξαν κάτι τελικά ή του χρόνου πάλι τα ίδια θα σκεφτόμαστε;

Ας χρησιμοποιήσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες που βιώσαμε, ώστε να είμαστε πιο δυνατοί για το νέο έτος.

Ξεκαθαρίζουμε και αφήνουμε πίσω μας αυτά που μας πλήγωσαν, που δεν μας εκφράζουν και δεν μας ταιριάζουν πια, για να μπορέσουμε έτοιμοι πλέον, να γνωρίσουμε και να αγκαλιάσουμε ότι νέο μας φέρει το 2019.

Με το καθημερινό τρέξιμο και τις ατελείωτες υποχρεώσεις ξεχνάμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Φέτος, ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο.

Να γράψουμε σε ένα ημερολόγιο τους πιο σημαντικούς στόχους μας και κάθε τόσο να ανατρέχουμε σε αυτό.

Στο ξεκαθάρισμα που θα κάνουμε το 2019, έστω και τα μισά να καταφέρουμε να σβήσουμε από την λίστα μας θα είναι επιτυχία.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι να έχουμε την υγεία μας, όσο είμαστε υγιείς μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Και να θυμάστε, κάθε χρόνος που περνάει από την ζωή μας, δεν μας κάνει πιο μεγάλους, μας κάνει πιο σοφούς. ‘Όπως είπε και ο Hal Borland:

« Το τέλος της χρονιάς δεν είναι ούτε ένα τέλος, ούτε μια νέα αρχή, αλλά μια συνέχεια με όλη την σοφία που η εμπειρία μπορεί να ενσταλάξει μέσα μας».

Σας εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά!

Εις το επανιδείν,

Με αγάπη,

maria

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ωραίο άρθρο και επίκαιρο, τώρα που όλοι συνήθως θέλουμε να θέσουμε νέους στόχους! Καλή και δημιουργική χρονιά και εύχομαι φέτος να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε έστω και τους μισούς από τους στόχους μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ