Αλλάζουμε συνήθειες -Αποκτάμε οικολογική συνείδηση και ένα giveaway.

1
3220

Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο, είπε ο Γκάντι. Μια απλή φράση με χιλιάδες μηνύματα και έννοιες. Ορμώμενη από αυτήν την φράση,  θέλησα να γράψω λίγα πράγματα για ένα θέμα που μας αφορά όλους και που στο άκουσμα του  λέμε « ναι, κάτι πρέπει να κάνω και εγώ», και στο τέλος δεν κάνουμε τίποτα.

Αναφέρομαι  στην ανακύκλωση και στην οικολογική  συνείδηση την οποία πρέπει πρώτα εμείς να αποκτήσουμε  και κατ’ επέκταση τα παιδιά μας.

Παλεύουμε σχεδόν καθημερινά για να τους ¨προικίσουμε¨  με μια καλύτερη κοινωνία, και παραμελούμε να παλέψουμε και για το φυσικό περιβάλλον στο οποίο θα ζήσουν. Οφείλουμε να καταλάβουμε και να εμπεδώσουμε ότι είμαστε¨φιλοξενούμενοι¨ και όχι ¨ιδιοκτήτες¨ του πλανήτη.  Και ότι οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να παραμείνει βιώσιμος και μελλοντικά.

Νομίζω ότι ήρθε  η ώρα να σταματήσουμε  να λέμε: «σιγά τώρα, εγώ θα σώσω τον κόσμο;».

Και όμως ναι! Εσύ, εγώ και  όλοι μαζί .

Και θα σας επισημάνω τα λόγια ενός Αμερικανού ιστορικού, του HowardZinn: « Δεν χρειάζεται να προβαίνουμε σε μεγάλεςηρωικές πράξεις για να συμμετέχουμε στην διαδικασία της αλλαγής. Μικρές πράξεις, όταν πολλαπλασιάζονται από εκατομμύρια ανθρώπους, μπορούν να αλλάξουντον κόσμο.

Αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες, συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος και στην διατήρησητου οικοσυστήματος στο οποίο ζούμε.

Και να θυμάστε, τίποτα δεν αλλάζει από την μία μέρα στην άλλη, αλλάζει όμως άμα γίνει τρόπος ζωής.

Και θα σας προβάλλω μερικές απλές προτάσεις:

  • Ξεκινήστε με τον πιο απλό, αγοράστε έναν ακόμα κάδο, ο οποίος θα είναι μόνο για την ανακύκλωση.Βάλτε τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν σε ένα χαρτόνι 2  μπουκάλια. Το ένα να γράφει πλαστικό και το άλλο γυάλινο, ζωγραφίστε  ένα βιβλίο ή οτιδήποτε ανακυκλώσιμο και κολλήστε το στον κάδο.
  • Προτιμήστε τις χάρτινες σακούλες ή πολλαπλών χρήσεων και αποφύγετε τις πλαστικές.
  • Να κλείνετε τονερό και τα φώτα στο σπίτι σας όταν δεν είναι απαραίτητο.
  • Προσπαθήστε νααποφεύγετε την χρήση χημικών καθαριστικών. Βρείτε εναλλακτικούς τρόπους ναφτιάξετε καθαριστικά με φυσικά υλικά όπως το ξύδι, το λεμόνι και η σόδα.
  • Ακόμα και η κούπα που πίνετε  τον καφέ ή το ρόφημα  σας μπορεί να συμβάλλει.

Ως blog έχουμε μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το θέμα και προσπαθούμε και εμείς προσωπικά να ¨επηρεάσουμε¨ όσους περισσότερους μπορούμε γύρω μας.  Στηρίζουμε την οποιαδήποτε οικολογική προσπάθεια και γι αυτό θα ήθελα να σας αναφέρω μια εταιρία που ανακάλυψα πρόσφατα και που συνάδει  με την τελευταία πρόταση μου.

Μιας και προσωπικά είμαι λάτρης του καφέ, βρήκα στα social media μια σχετικά νέα εταιρία που διαθέτει οικολογικές κούπες κατάλληλες για οποιοδήποτε ρόφημα ζεστό ή κρύο. Αναφέρομαι στην xanthine products, μια εταιρία που προμηθεύεται κούπες φτιαγμένες από οργανικές και φυσικά αποστειρωμένες ίνες μπαμπού σε συνδυασμό με αλεύρι και καλαμπόκι.

Για να δείτε και τα υπόλοιπα πράγματα που διαθέτει η εταιρία ακολουθήστε τους στο facebook πατώντας εδώ και  στο Instagram πατώντας εδώ.

Και για να τους γνωρίσετε καλύτερα,το  Working mama σε συνεργασία με τα xanthine products, μέσω διαγωνισμού, σας κάνουμε δώρο 2 οικολογικές κούπες της επιλογής σας.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας ακολουθήστε όλα τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε like στις σελίδες working mama και xanthina_products
  2. Αφήστε ένα σχόλιο κάνοντας tag 2 φίλες ή φίλους σας για να μάθουν για τον διαγωνισμό μας στη φωτογραφία που θα βρείτε εδώ
  3. Κάντε δημόσια κοινοποίηση του διαγωνισμού

Προαιρετικά:

  1. Γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του blog για να μαθαίνετε πρώτοι τανέα μας
  2. Ακολουθήστε μας στο instagram για να αυξήσετε τις πιθανότητες να είστε ο νικητής του διαγωνισμού μας!

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε όλα τα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 09/01/2019 έως 19/01/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook ενώ οι συμμετοχές στο instagram μπορούν να είναι παραπάνω αρκει να γίνεται tag διαφορετικών ατόμων κάθε φορά.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο (1 στο facebook και 1 στο Instagram) και θα κερδίσουν από μια κούπα στο σχέδιο της επιλογής τους.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας working mama στο Facebook ή
στο Instagram . Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.

Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Working mama στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!

8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον δωροθέτη.
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το workingmama.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!

Προηγούμενο άρθρο«Το ξεκαθάρισμα του 2018»
Επόμενο άρθροSmoothie bowl με μούρα
Ονομάζομαι Μαρία Διαμαντίδη. Η καταγωγή μου είναι από την Θεσσαλονίκη και από το Οχυρό Δράμας.Γεννήθηκα στην Αθήνα και έζησα εκεί μέχρι τα 10 μου χρόνια. Σπούδασα Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών. Τώρα μένω μόνιμα στην Αθήνα, είμαι παντρεμένη και έχω ένα κοριτσάκι 2 χρονών. Είμαι Full time μαμά καθώς σταμάτησα την δουλειά μου για να μεγαλώσω την μικρή μου. Μου αρέσει να ασχολούμαι με οτιδήποτε με χαλαρώνει και με ηρεμεί. Βόλτες με την οικογένεια μου, διάβασμα βιβλίων, χειροποίητες κατασκευές ,αναπαλαίωση επίπλων και γενικά καταπιάνομαι με οτιδήποτε μου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ