Τα απαραίτητα για ένα νεογέννητο

Ι μέρος

0
τι-πρέπει-να-αγοράσεις-για-ένα-νεογεννητο
 
Ποια προϊόντα είναι απαραίτητα για ένα νεογέννητο; Μπορεί τα κορίτσια μου να μεγάλωσαν αλλά ίσως σε κάποιες νέες μανούλες να φανεί χρήσιμη αυτή η σειρά αναρτήσεων. 
 
 Ας ξεκινήσουμε με το τι πραγματικά χρειάζεσαι για το μωράκι σου  όταν γεννήσεις;
 Η καθημερινή μου συναναστροφή με μανούλες, λόγω δουλειάς, ήταν η αφορμή για αυτή την ανάρτηση. Πολλές μανούλες, ιδιαίτερα οι πρωτομάνες, θέλουν να ξέρουν τι χρειάζεται πριν γεννήσουν, ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα, άλλωστε μόλις γυρίσουν σπίτι δεν θα έχουν χρόνο για βόλτες στην αγορά, όλος ο χρόνος τους θα είναι αφιερωμένος στο γλυκό τους μωράκι.
Η κρίση έχει εισβάλλει στη ζωή μας όποτε ότι μπορέσετε να δανειστείτε από συγγενείς ή φίλους καλό θα ήταν, άλλωστε κάποια πράγματα θα τα χρησιμοποιήσετε μόνο για τους πρώτους
6 μήνες ή και λιγότερο. Επίσης το μωράκι σας δεν το ενδιαφέρει αν θα είναι καινούργια τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε αλλά η αγάπη και η φροντίδα που θα του προσφέρετε…
 
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
 • Από καταστήματα βρεφικών επίπλων θα χρειαστείτε:
 1.  Κούνια της επιλογής σας
 2. Στρώμα
Σημείωση: δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στο στρωματάκι είναι πολύ σημαντικό για τη σπονδυλική στήλη του μωρού σας… Τη κούνια θα σας σύστηνα να τη δανειστείτε.
 
 • Από καταστήματα βρεφικών ειδών
 1.  Καθισματακί για το αυτοκίνητο από 0 μηνών (για τους πρώτους 6 μήνες).
 2. Καροτσάκι, που είναι κατάλληλο και για νεογέννητο, αν σκοπεύεις να  ξεκινήσεις τις βόλτες από νωρίς…
 3. Πάντα, κουνουπιέρα( ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες)  και παπλωματάκι ή κουβερτούλα (ανάλογα με την εποχή) για την κούνια.
 4.  Σεντονάκια κούνιας, όχι πάρα πολλά.
 5. Κουρτίνα παιδικού δωματίου
 6. Υφασμάτινες πάνες ( μπορείτε να τις χρησιμοποιείσετε και για υποστήριγμα το πρώτο διάστημα, ώστε να διατηρείτε το μωράκι σας μέσα στην κούνια σε πλάγια θέση).
 7. Αδιάβροχο κάλυμμα για το στρώμα της κούνιας, ώστε να το προστατέψετε.
 8.  Μικρά πανάκια για να ταΐζετε το μωράκι σας ( είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εάν το μωράκι σας κάνει αναγωγές).
 9. Πετσέτα που ήδη έχεις ή μπουρνουζακί βρεφικό.
 10. Μπανάκι (καλό θα ήταν να έχει κάποιο υποστήριγμα ώστε να ακουμπάς το μωρό επάνω).
 11. Αλαξιέρα ή αδιάβροχο που θα τοποθετείς το μωράκι σου για να το αλλάξεις ( πάντα υπάρχει ο κίνδυνος το μωράκι σου να σου κατουρήσει πριν προλάβεις να του βάλεις την πάνα του)
 12. Αποστειρώτη ( είναι μια συσκευή που θα σας σύστηνα να δανειστείτε αφού θα τον χρησιμοποιήσετε μόλις 6 μήνες ή μπορεί να μην το χρησιμοποιήσετε σχεδόν καθόλου αν σκοπεύετε να θηλάσετε αποκλειστικά).
 Είμαι σίγουρη ότι θα αναρωτηθείτε γιατί δεν έχω βάλει στη λίστα με τα απαραίτητα για το νεογέννητο: πορτ μπεμπέ ή καλαθούνα. Είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσετε το πολύ 2-3 μήνες και να σας πώ την αλήθεια το μωράκι σας καλό είναι να κοιμάται το βράδυ στην κούνια του ( φανταστείτε τον εαυτό σας τι είναι πιο βολικό να κοιμάσαι στο κρεββάτι σου ή στον καναπέ;) την υπόλοιπη μέρα μπορείς να το έχεις στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν ριλάξ ή στο καροτσάκι.
 
Επίσης πολλά από αυτά τα πράγματα μπορείς να πεις σε συγγενείς και φίλους να σου φέρουν αν σε ρωτήσουν τι θέλεις να σου φέρουν για δώρο για το νεογέννητο. Σίγουρα οι γιαγιάδες όλο και κάτι θα πάρουν από τη λεγόμενη προίκα του μωρού….οπότε μην βιαστείς…
 
Η λίστα με όλα τα απαραίτητα για ένα νεογέννητο είναι μεγάλη και θα συνεχιστεί σε επόμενη ανάρτηση….
 
                                                        
 
Σας φιλώ
Άννα
 

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here