ΠΑΙΔΙΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣΠαιδικά παπούτσια φτιαγμένα για παιχνίδι!

Παιδικά παπούτσια φτιαγμένα για παιχνίδι!

-

Πολύ συχνά διαβάζω άρθρα για την επιλογή παιδικών παπουτσιών και όντας μαμά αποφάσισα να σας γράψω με αφορμή μια πρόσφατη ανακάλυψη μου στο χώρο της δημιουργίας των παιδικών παπουτσιών και να σας μιλήσω για το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος της παραγωγής τους!

Η βασικότερη ανάγκη των παιδιών μας είναι το παιχνίδι… το παιχνίδι στην παιδική χαρά – το παιχνίδι με τα ποδήλατα – το κυνηγητό στις γειτονιές και στις πλατείες… Αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος των ρούχων και των παπουτσιών των παιδιών μας, θα πρέπει να εξυπηρετούν αυτή τους την ανάγκη!

Συνεπώς η επιλογή των παπουτσιών των παιδιών μας πρέπει πρωταρχικά να γίνεται με βάση την άνεση που πρέπει να τους παρέχουν αλλά και την ανατομία που οφείλουν να έχουν ώστε να είναι σταθερά αλλά και ασφαλή τα πρώτα τους βήματα αλλά και στη καθημερινότητα των παιδιών μας καθώς μεγαλώνοντας αναπτύσσεται και το πέλμα των παιδιών μας

Στην αναζήτηση μιας εταιρείας όλων αυτών των χαρακτηριστικών πρόσφατα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την Eλληνική εταιρεία Arties, η οποία με ενθουσίασε τόσο για την ποιότητα των προϊόντων της όσο και για όλη τη φιλοσοφία της εταιρείας που σέβεται απόλυτα το μέλλον των παιδιών αλλά και τα χρήματα μας.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει και να ανήκει πλέον στην πρώτη μου επιλογή για παιδικά παπούτσια τόσο για την κόρη μου όσο και για τα βαφτιστήρια μου αλλά και για τις ανιψιές μου!

  • Σκληρό ή πολύ εύκαμπτο;

Τα παιδικά παπούτσια πολλές φορές νομίζουμε ότι πρέπει να είναι πολύ μαλάκα ώστε το παιδί μας να το νιώθει άνετο ή κάποιες άλλες φορές πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι σκληρή η σόλα ώστε να είναι ορθοπεδικό το παπούτσι και να είναι σταθερό το περπάτημα του παιδιού. Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση σύμφωνα τουλάχιστον με τον ποδίατρο που συμβουλεύεται η Arties. Πρέπει δηλαδή τα παπούτσια στη φτέρνα να είναι σταθερά (δεν θα πω σκληρά) για να μην γυρίσει σε καμιά περίπτωση ο αστράγαλος και πρέπει να είναι εύκαμπτα στο σημείο που λυγίζει η πατούσα φυσιολογικά όταν σηκωνόμαστε στις μύτες. Mετά από αρκετές δοκιμές και σφάλματα έχουν καταφέρει το παπούτσι τους να είναι τόσο μαλακό όσο πρέπει. Ενώ στη φτέρνα διαχρονικά στα κλειστά παπούτσια τους έχουν ένα σκληρό υλικό, το οποίο δεν είναι δεδομένο οτι θα υπάρχεi λόγω κόστους κυρίως.

  • Δερμάτινο, πλαστικό ή υφασμάτινο;

Τα φυσικά υλικά αναπνέουν πάντα καλύτερα από τα συνθετικά. Αυτό ισχύει και για τα παπούτσια και για τα ρούχα. Φυσικά με τις διαφοροποιήσεις που υφίστανται από υλικό σε υλικό, γιατί το καθένα έχεις τις ιδιότητες του. Πολλές εταιρίες που φτιάχνουν παιδικά παπούτσια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και μετά πρόσθεσαν στις συλλογές τους μια σειρά φτηνότερα παπούτσια είτε συνθετικά είτε υφασμάτινα. Τα συνθετικά παπούτσια αφ’ ενός δεν αφήνουν τα πόδια να αναπνεύσουν, ως εκ τούτου το πόδι ιδρώνει και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μυκητιάσεις που εμφανίζονται ξανά και ξανά. Από πλευράς αντοχής και το ύφασμα και το συνθετικό δέρμα είναι ασύγκριτα λιγότερο ανθεκτικά από το δέρμα. Τέλος, η βιομηχανία της μόδας είναι από τις πιο ρυπογόνες, είναι αδιανόητος ο όγκος των παπουτσιών και ρούχων που πετιούνται σχεδόν αφόρετα. Από όσα υλικά μπορούν να καταλήξουν στην χωματερή το δέρμα είναι το πιο φυσικό υλικό, είναι αυτό που «λιώνει» γρηγορότερα, είναι από τα πιο φυσικά, είναι από αυτά που «λιώνουν» γρηγορότερα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους στην arties επιμένουν να φτιάχνουν αποκλειστικά δερμάτινα παπούτσια με το βλέμμα στραμμένο στο μετά την πώληση και με στόχο το παπούτσι να φορεθεί όσο γίνεται περισσότερο, ιδανικά από παραπάνω από ένα παιδάκι. Ρίξτε μια ματιά εδώ. Προσοχή επίσης στο ταμπελάκι μέσα στο παπούτσι που λέει από τι υλικό είναι τα διάφορα μέρη του. Πολλές φορές τυχαίνει η διαφήμιση να λέει δερμάτινο και να εννοούν μόνο τη φόρδα μέσα στο παπούτσι ή το πατάκι του.

  • Τι εννοούν όταν λένε ότι έχουν ειδικό καλαπόδι;

To καλαπόδι είναι για το παπούτσι το «καλούπι» πάνω στο οποίο ολοκληρώνεται η διαδικασία κατασκευής του παπουτσιού με το «μοντάρισμα». Σχεδόν για κάθε σχέδιο χρειάζεσαι άλλο καλαπόδι και φυσικά χρειάζεσαι άλλο καλαπόδι για κάθε μέγεθος. Αυτό για το εύρος από 16 νούμερο εώς 40, είναι ένα κόστος μεγάλο, πολλοί δεν θέλουν να επωμιστούν το κόστος αυτό και χρησιμοποιούν τα ίδια καλαπόδια για διαφορετικά σχέδια ή χρησιμοποιούν στα μεγάλα παπούτσια καλαπόδια που φτιάχτηκαν για γυναίκες (αν η εταιρία φτιάχνει και γυναικεία παπούτσια). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το παπούτσι να μην εφαρμόζει σωστά στο πόδι. Ασκείται πίεση λοιπόν σε σημεία που δεν θα έπρεπε και δημιουργεί δυσάρεστες σκληρύνσεις.

  • Τι εννοούν όταν λένε ανατομικό

Συνήθως ο κόσμος όταν λέει ανατομικό εννοεί την ανατομή στην καμάρα (εκείνο το μικρό εξόγκωμα). Φυσικά και είναι σημαντική η ανατομή στην καμάρα, και υπάρχει σε όλα τους τα παπούτσια, χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά. Η ανατομιά όμως ουσιαστικά είναι ένα άθροισμα παραγόντων, μέσα σε αυτό είναι και η σταθερή φτέρνα, το ευλύγιστο μπροστινό μέρος (εκεί που σηκωνόμαστε στις μύτες), αλλά και το ύψος στο τακούνι. Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά δεν φοράνε ψηλοτάκουνα, δεν είναι ότι δεν έχει σκεφτεί κανείς να το πλασάρει. Υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός. Η διαφορά ύψους φτέρνας-δαχτύλων είναι τέτοια ώστε να ίσο-μοιράζεται το σωματικό βάρος ανάμεσα στη φτέρνα και τα μετατάρσια. Χωρίς να επιβαρύνεται κανένα εκ των δύο παραπάνω, προκαλώντας μελλοντικά ορθοπεδικά προβλήματα.

  • Τι κάνει ένα παπούτσι ευκολοφόρετο

Υπάρχει μαξιλαράκι στα σημεία που ασκείται πίεση, οι ραφές δεν είναι ποτέ εκτεθειμένες μέσα στο παπούτσι για να μην ενοχλεί και όλα τα μπεμπε παπούτσια και τα περισσότερα από τα μεσαία έχουν Velcro για να μπορούν τα παιδιά να τα φορέσουν και μόνα τους ενισχύοντας την αυτονομία τους. Ακόμα και στα μεγάλα παπούτσια, όσα έχουν κορδόνι, έχουν πάντα και φερμουάρ, για να μην χρειάζεται να δένουν κορδόνια συνεχώς.

  • Σχέδια και χρώματα για παιδιά

Τα παιδιά μας όμως, ιδιαίτερα αν είναι κορίτσια, προσέχουν πολύ και το σχέδιο του παπουτσιού και το χρώμα προκειμένου να επιλέξουν και να αγαπήσουν το παπούτσι που θα φοράνε στη καθημερινότητα τους. Ψάχνοντας λοιπόν σε βιτρίνες παιδικών παπουτσιών συχνά στα μεγαλύτερα νούμερα πάνω από 34 δεν βρίσκω παιχνιδιάρικα σχέδια και έντονα χρώματα – ένα παιδί όμως 9χρονών έχει πάρα πολλά χρόνια μπροστά του για να φορέσει μαύρα παπούτσια όποτε σε αυτή την ηλικία είναι προτιμότερο να επιλέξουμε παπούτσια σε χαριτωμένα σχέδια με έντονα χρώματα… Άλλωστε σίγουρα η ζωή των παιδιών μας θέλουμε να είναι πολύχρωμη γιατί τα παπούτσια τους και τα ρούχα τους να είναι μουντά;

Η εταιρεία Arties έχει υπέροχα σχέδια που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους ενώ τα περισσότερα παπούτσια τους βγαίνουν μέχρι 40 νούμερο ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και στη σωματική διάπλαση των σημερινών παιδιών.

Αφού είπαμε όμως για το σωστό παπούτσι, ας μιλήσουμε και για τον σωστό καταναλωτή.

Η βιομηχανία της μόδας εκτός από μια από τις πιο ρυπογόνες είναι και γνωστή για το πόσο εκμεταλλεύεται τους εργαζομένους της. Τα προηγούμενα χρόνια οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες στείλανε την παραγωγή τους στον τρίτο κόσμο για να ρίξουν το κόστος παραγωγής. Οι συνθήκες εργασίας τους είναι πραγματικά άθλιες και τα εργατικά ατυχήματα ουκ ολίγα. Στην Arties πιστεύουν ότι ο καταναλωτής το 2021 μπορεί και πρέπει να ζητάει από τα προϊόντα που επιλέγει διαφάνεια. Να μπορεί να σιγουρευτεί ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται με βιώσιμους μισθούς, δεν εξαναγκάζονται σε εργασία και τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και δουλεύουν με ανθρώπους που είναι χρόνια στον κλάδο του παπουτσιού και νεότερους που ήθελαν να μάθουν την τέχνη και εκπαιδεύτηκαν. Όλη η διαδικασία παραγωγής γίνεται στο εργοστάσιο στην Αθήνα και καθένα από τα παπούτσια τους κατά μέσω όρο έχουν μετρήσει ότι περνάνε από ανθρώπινο χέρι 50 φορές, γι’αυτό και είναι αδύνατο να είναι πανομοιότυπα, καθένας τους είναι μοναδικό, όπως και το κάθε παιδί!

Η Arties είναι μια Ελληνική επιχείρηση που σέβεται το περιβάλλον και επενδύει σε ελληνικούς προμηθευτές και πρώτες ύλες όταν αυτό είναι εφικτό και αυτό το γεγονός ήταν ακόμα ένας από τους λόγους που σας προτείνω να επενδύσετε στην αγορά παπουτσιών για το παιδί σας από την συγκεκριμένη εταιρεία σε λογικές τιμές.

Τα παπούτσια της

μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα της γειτονιάς σας, μπορείτε να βρείτε το κοντινότερο σε εσάς από εδώ: https://arties.gr/store-locator/ και από τον ερχόμενο χειμώνα θα μπορείτε να τα βρείτε και ηλεκτρονικά μέσω από το site τους: arties.gr

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Άννα Μίχτη
Άννα Μίχτηhttps://workingmama.gr/
Το όνομα μου είναι Άννα και είμαι η chief editor και owner του Working mama. Παράλληλα είμαι σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα. Έχω δύο πανέμορφες πριγκίπισσες την Κατερίνα, που είναι 12χρονών και την Ιωάννα που είναι 5ετων. Το blogging για μένα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις... Από εδώ θα ανακαλύψουμε πως μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι μια πλέον παραγωγική περίοδος για τους εκδοτικούς οίκους αφού η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και...

H Hasbro συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού

Η Hasbro, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών παγκοσμίως, γιορτάζει 100 χρόνιαατέλειωτου παιχνιδιού και διασκέδασης! Η εταιρεία που ξεκίνησε...

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για ενήλικες

Μου φαίνεται απίστευτο πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε Δεκέμβριο... και έφτασε η ώρα να διαλέξουμε τα δώρα...

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου #3

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών... Αρνούμαι να επιστρέψω στη ρουτίνα των σχολείων των...

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα