ΠΑΙΔΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΠαιδικά βιβλία για τη γιορτή του Πατέρα

Παιδικά βιβλία για τη γιορτή του Πατέρα

-

Η γιορτή του Πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, σίγουρα δεν είναι τόσο αναγνωρισμένη όσο η γιορτή της μητέρας αλλά δεν παύει να υφίσταται για να μας θυμίζει την αξία των μπαμπάδων στην ζωή των παιδιών. Έναν ρόλο εξίσου σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Ως κόρη και εγώ θα σας πω ότι πάντα έχω μια ιδιάιτερη και ανιδιοτελή αγάπη για τον μπαμπά μου που με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και να σας πω την αλήθεια αυτήν την αγάπη βλέπω και στα μάτια των κοριτσιών μου για τον μπαμπά τους και χαίρομαι ιδιαίτερα.

Θα ήταν λοιπόν άδικο να μην σας παρουσιάσω και παιδικά βιβλία για τη γιορτή του πατέρα όπως έκανα στη γιορτή της μητέρας και τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

1.Μια αγκαλιά

Συγγραφέας – Εικονογράφηση: Μαρίνα Γιώτη

Εκδόσεις: Διόπτρα

Οι περισσότερες κόρες έχουμε τεράστια αδυναμία στον πατέρα μας.
Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, μια σχέση που καθορίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άλλο φύλο, ένα πρότυπο που μας κυνηγά σε όλη μας τη ζωή και ένα μέτρο σύγκρισης για κάθε άντρα που συναντάμε.
Κοντά του νιώθουμε ασφαλείς και η έλλειψή του μας ωθεί να ψάχνουμε αγωνιωδώς για κάτι που θα μπορούσε να καλύψει το κενό του.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τον ξεπερνάμε ποτέ και ας μην το παραδεχόμαστε. Όμως και οι μπαμπάδες μας δεν έχουν μάτια για άλλη, εκτός και αν είναι η αδελφή μας. Μεγαλωμένοι να μη δείχνουν τα αισθήματά τους, τα λόγια που τελικά δεν ειπώνονται δημιουργούν σχέσεις που κινούνται κάπου μεταξύ υπερπροστασίας και λατρείας.

Αυτό είναι ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής μας.

Αυτή η σειρά βιβλίων της αγαπημένης Μαρίνας είναι ιδιαίτερα συναισθηματική και τρυφερή! Η εικονογράφηση αποτελεί σίγουρα έναν απο τους λόγους που το βιβλίο αυτό έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου.

2. Ο Μπαμπάς μου, ο ήρωας μου.

Συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Εικονογράφηση: Αγγελική Δρακάκη

Ηλικία που απευθύνεται: 6+

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

–    Κοίτα, μπαμπά, κοίτα!
–    Τι συμβαίνει, κορίτσι μου; Δεν βλέπω τίποτα περίεργο.
–    Δες το παιδάκι στο απέναντι πεζοδρόμιο.
     Είναι ο Στέφανος, ο συμμαθητής μου.
–    Ο κύριος που βαδίζει στο πλάι του είναι ο μπαμπάς του.
     Μα είναι αλλιώτικος. Όχι σαν κι εσένα.
–    Αλλιώτικος; Γιατί;
–    Να… αυτός ο κύριος -όλα τα παιδιά το λένε- δεν είναι
     o αληθινός μπαμπάς του.


Μια συναρπαστική ιστορία που καταδεικνύει πως γονιός δεν είναι απαραίτητα όποιος γεννά παιδιά, 
αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι με κάθε αγορά του συγκεκριμένου βιβλίου προσφέρονται 2€ στο Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική νόσο Φλόγα.

3. Οι 12 άθλοι του μπαμπά και άλλες περιπέτειες.

Εικονογράφηση – Κείμενα & Ιδέα : Γιώργος Γκάρλας – μαθητής, Δημήτρης Γκάρλας – μαθητής, Ροή Χάιλα – μαμά, Ηλίας Γκάρλας – μπαμπάς

Ηλικία που απευθύνεται: 8+

Εκδόσεις: Κάκτος

«Ένοχος», απεκρίθη το Ηλιοδικείο και αποφάσισε την ποινή του μπαμπά: «Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Θέλει 12 άθλους μεταμέλειας να κάνει ο μπαμπάς, για να βγει ο ήλιος απ’ την προσωπική του φυλακή». Και ο μπαμπάς σκορπίστηκε στα ύστερα του κόσμου για να φέρει σε πέρας την αποστολή, για να φέρει πίσω τον ήλιο, για να φέρει πίσω τα χαμόγελα, για να φέρει το φέρι που θα τους πέρναγε απέναντι, ώστε να γυρίσουν οικογενειακώς σπίτι τους και να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά σχολείο να φέρουνε καλούς βαθμούς.

Μια νύχτα που δεν έλειπε κανένας απ’ το σπίτι μια σκέψη τρύπωσε. Και έκανε γονείς και παιδιά να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συν-δημιουργήσουν… οικογενειακά. Έμπνευση, συνεργασία, συγγραφή γονιών και παιδιών από κοινού –για πρώτη φορά στο βόρειο ημισφαίριο της γης– με αποτέλεσμα κάτι φανταστικό, με παιδικές ζωγραφιές, αφτιασίδωτες ιδέες, αφιλτράριστη ροή ανάμεσα στις όχθες του ποταμού, ο οποίος ποτίζει την εύφορη γη της εκπαίδευσης και φέρνει πάντα πλούτο. Διδάγματα, παραδείγματα, αξίες με το πενάκι των μικρών κι ένα χεράκι των μεγάλων.

5. O Μπαμπάς μου

Συγγραφέας – Εικονογράφηση: Soosh

Ηλικία που απευθύνεται: 4+

Εκδόσεις: Φουρφούρι

Με κάνει να γελάω. Λέει τις καλύτερες ιστορίες για να κοιμηθώ. Δεν με νοιάζει τι κάνουμε, αρκεί να είμαστε μαζί… 

Με πανέμορφη εικονογράφηση, η πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνις Soosh περιγράφει στο βιβλίο Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ τη μαγική σχέση ανάμεσα σε έναν τεραστίων διαστάσεων μπαμπά και την κόρη του. Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, η Soosh αναζητούσε έναν «ήρωα προστάτη» για υποστήριξη. Ξεκίνησε να ανεβάζει μια σειρά υπέροχων εικόνων στο Instagram και αμέσως έκανε τεράστια αίσθηση κι έγινε viral. Πλέον συνοδεύονται με κείμενο και αποτελούν μια ωδή στην πατρότητα.

Η Soosh δημιούργησε έναν γίγαντα μπαμπά που αγαπά την αξιολάτρευτη κορούλα του άνευ όρων. Τον έφτιαξε τόσο μεγάλο, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τους ήρωες ή τους γονείς τους (οι οποίοι για τους τυχερούς ταυτίζονται). Η γενειάδα του της θυμίζει κάτι πολύ παλιό, δυνατό, στέρεο. Είναι εκείνος που βρίσκεται κοντά σου επειδή σε αγαπάει έτσι απλά, χωρίς προϋποθέσεις και για πάντα. Είτε παίζει μαζί σου φανταστικές ιστορίες, είτε σου μαθαίνει νέα πράγματα, είτε θες να αποφύγεις τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι, ο Μπαμπάς είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεσαι. Μια ξεχωριστή, όμορφη εικονογραφημένη ιστορία που ξεχειλίζει  μαγεία και αγάπη.

Iδανικό για νέους μπαμπάδες αλλά και δώρο για την Ημέρα του Πατέρα!

Το βιβλίο αυτό το αγαπάω ιδιαίτερα γιατί εκφράζει απόλυτα τη σχέση πατέρα – κόρης , είναι όλα αυτά που βλέπω στον μπαμπά των δικών μου κοριτσιών. Μια πολύ τρυφερή και ιδιαίτερη εικονογράφηση κάνει το βιβλίο να κλέβει την καρδιά σου και να γίνεται ένα από τα αγαπημένα των μπαμπάδων!!! Εμείς το αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά…οικογενειακώς.

6. Ο δικός μου μπαμπάς

Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας

Εικόνογράφηση: Λίλα Καλογερή

Ηλικία που απευθύνεται: 5+

Εκδόσεις: Πατάκη

Όλοι οι μπαμπάδες είναι καλοί. Αν ρωτήσετε τα παιδιά τους, θα σας το πουν. Όμως ο δικός μου ο μπαμπάς είναι ο καλύτερος! Κι αυτό που λέω είναι πέρα για πέρα αλήθεια!

Μια ιστορία που επιβεβαιώνει την εικόνα που έχουν τα παιδιά για τους γονείς τους στην παιδική ηλικία και ιδιαίτερα για τον μπαμπά τους και θυμιζει σε εμάς τους γονείς πως πρέπει να είμαστε τα σωστά και υγιή πρότυπα για τα παιδιά μας.

7. Τον Μπαμπά μου αγαπώ

Συγγραφέας: Τζαιλς Αντρέ

Εικονογράφηση: Έμμα Ντοντ

Ηλικία που απευθύνεται: 3-5

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Τον µπαµπά µου αγαπώ γιατί είναι χαρωπός, γκαφατζής, καλοσυνάτος µα και τόσο τρυφερός. Μια όµορφη ιστορία για την υπέροχη σχέση ανάµεσα στον πατέρα και το παιδί του.

Πρόκειτε για ένα σκληρόδετο βιβλίο στη σειρά βιβλίων που αφορούν τις οικογενειακές σχέσεις των μικρών παιδιών. Ιδανικό για τις μικρές ηλικίες με μικρό κείμενο και χαρούμενη εικονογράφηση.

8. Ο Ελέφαντας

Συγγραφέας: Carnavas Peter

Ηλικίες που απευθύνεται: 8+

Εκδόσεις : Παπαδόπουλος

«Ο μπαμπάς σου δεν θα σου φτιάξει το ποδήλατο μέχρι να φτιάξεις εσύ τον μπαμπά σου».

Η στενοχώρια του πατέρα της είναι τόσο μεγάλη, που η Όλιβ τη φαντάζεται σαν έναν πελώριο ελέφαντα που τον ακολουθεί παντού. Ο γκρίζος ελέφαντας είναι κολλημένος διαρκώς επάνω του σαν σκιά, και η Όλιβ εύχεται να μπορούσε να κάνει κάτι ώστε να τον διώξει μια για πάντα.

Με τη βοήθεια του παππού της και του καλύτερού της φίλου, του Άρθουρ, η Όλιβ θα βάλει μπροστά ένα καταπληκτικό σχέδιο.

Θα τα καταφέρει όμως; Πώς μπορείς να διώξεις κάτι τόσο μεγάλο;

9. Μπαμπά Σ’ αγαπώ

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Ηλικιες που απευθύνεται: 2-6

Εκδόσεις: Μίνωας

Μπορεί στ’ αλήθεια ένας μπαμπάς να χαμογελάει περισσότερο και να κατσουφιάζει λιγότερο; Μπορεί να χαρίσει χρόνο στο «λουλούδι του», στην κόρη του, και να μην αφήσει τις αναποδιές να μπαίνουν στη μέση; Οι στιγμές και οι συνήθειες αλλάζουν όταν εκείνη ταρακουνάει τα νερά, διεκδικεί και απαιτεί την παρουσία του. Ένας όμορφος κόσμος ξετυλίγεται με άξονα τον πιο ισχυρό δεσμό, εκείνον του πατέρα και της κόρης. Μια ιστορία γεμάτη τρυφερότητα κι αγάπη για την πιο ζεστή αγκαλιά του κόσμου.

Οι πατεράδες συχνά λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων αλλά τα παιδιά έχουν ανάγκη την παρουσία τους στη ζωή τους με αφορμή το βιβλίο αυτό ας αφιερώσετε την Κυριακή – που γιορτάζουμε την γιορτή του πατέρα – στη σχέση μπαμπά – παιδιών! Είμαι σίγουρη ότι αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο για αυτή την ημέρα!

10. Ο μπαμπάς κομάντο

Συγγραφέας: Νιλ Σίνκλερ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Κρατάτε στα χέρια σας ένα ανεκτίμητο εγχειρίδιο εκπαίδευσης μάχιμων πατεράδων. Γραμμένο από τον πρώην κομάντο και πατέρα τριών παιδιών Νιλ Σινκλέρ, το εγχειρίδιο αυτό με λίγα λόγια και σταράτα θα σας μάθει πώς:
Να οργανωθείτε για την άφιξη του νεοσύλλεκτου.
Να ετοιμάζετε θρεπτικά γεύματα για τη μονάδα σας.
Να αντιμετωπίζετε ανταρσίες στις γραμμές σας.
Να διατηρείτε το ηθικό σας ακμαίο και να ψυχαγωγείτε τους στρατιώτες σας.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ!

Είναι ιδανικό βιβλίο για δώρο για τους νέους μπαμπάδες ή για τους μέλλοντες μπαμπάδες για την γιορτή του πατέρα – ένα βιβλίο γραμμένο με χιούμορ που θα αγαπήσουν και θα προετοιμαστούν για την άφιξη του νεογέννητου μωρού τους. Το συστήνω ανεπιφύλακτα…

Αν θέλετε να δείτε και άλλες βιβλιοπροτάσεις παιδικών βιβλίων δείτε εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Άννα Μίχτη
Άννα Μίχτηhttps://workingmama.gr/
Το όνομα μου είναι Άννα και είμαι η chief editor και owner του Working mama. Παράλληλα είμαι σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα. Έχω δύο πανέμορφες πριγκίπισσες την Κατερίνα, που είναι 12χρονών και την Ιωάννα που είναι 5ετων. Το blogging για μένα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις... Από εδώ θα ανακαλύψουμε πως μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι μια πλέον παραγωγική περίοδος για τους εκδοτικούς οίκους αφού η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και...

H Hasbro συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού

Η Hasbro, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών παγκοσμίως, γιορτάζει 100 χρόνιαατέλειωτου παιχνιδιού και διασκέδασης! Η εταιρεία που ξεκίνησε...

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για ενήλικες

Μου φαίνεται απίστευτο πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε Δεκέμβριο... και έφτασε η ώρα να διαλέξουμε τα δώρα...

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου #3

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών... Αρνούμαι να επιστρέψω στη ρουτίνα των σχολείων των...

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα