Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσουμε πρώτα όλοι εμείς οι σύγχρονοι γονείς που τρέχουμε τα παιδιά μας απο την μία δραστηριότητα στην άλλη… Πρόκειται για το Μάγια Χουζούρια του Κώστα Χαραλά και εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση απο τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο Ντέμης είναι ένα μικρό αγόρι με πολύ φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα με ένα μεγάλο πρόβλημα που ανησυχεί ανησυχεί την μαμά του. Κάθε πρωι δυσκολεύεται πολύ να τον ξυπνήσει με αποτέλεσμα να φτάνει πάντα καθυστερημένος στο σχολείο του.

παιδικό-βιβλίο

Η μαμά του αποφάσισε να τον ρωτήσει τι συμβαίνει και αυτό λίγο πρι κοιμηθεί της είπε Μάγια Χουζούρια! Τις επόμενες ημέρες τις εξιστόρησε μερικά από ταόνειρα του που είχαν όλα ένα κοινό παρανομαστή – ότι ήταν εγκλωβισμένος! Έτσι η μαμά του αποφάσισε να του δώσει ρεπό μία μέρακαι να την περάσει με την γιαγιά του στο πάρκο.

Η γιαγιά καταφερε να ξεκλειδώσει τον Ντέμη και να της αποκαλύψει ότι πολλές δραστηριότητες, τις οποίες κάνει καταναγκαστικά και μόνο για να μην απογοητεύσει τους γονείς του!

Και φυσικά όλα αλλάζουν την επόμενη ημέρα αφού ο Ντέμης ανακουφισμένος που εξομολογήθηκε όλα αυτά που τον καταπιέζουν και βρήκε τη βοήθεια της γιαγιά του ώστε να απαλλαγεί άπο τις δραστηριότητες που δεν του αρεσουν ξυπνάει μόνος του με άλλη διάθεση και γεμάτος θετική ενέργεια…

παιδικό-βιβλίο

Αυτό το βιβλίο έρχεται για να μας θυμίσει ότι τα παιδιά μας έχουν προσωπικότητα και μπορούν να διαλέξουν τις δραστηριότητες που θέλουν να κάνουν και τους ευχαριστούν! Παράλληλα το παιδί μας όπως και εμείς οι ενήλικες έχει ανάγκη από προσωπικό χρόνο και κυρίως από ώρα για παιχνίδι! Επίσης καλό θα ήτας να ξεφεύγαμε λίγο από το πρόγραμμα και εμείς οι γονείς και να ακούμε τις επιθυμίες των παιδιών μας χωρίς να έχουμε προσδοκίες να ικανοποιήσουν τα δικά μας παιδικά όνειρα!

Προτεινόμενες ηλικίες : 7+ χρονών.

παιδικό-βιβλίο

Αυτό το παιδικό παραμύθι σίγουρα είναι τροφή για σκέψη για όλους εμάς τους γονείς αλλά μπορεί να είναι και η αφορμή για ένα παιδί ώστε να εξομολογηθεί στους γονείς του ότι το καταπιέζει και δεν το κα΄νει χαρούμενο… Το συστήνω ανεπιφύλακτα για μικρούς και μεγάλους…

Αν θέλετε να δείτε και άλλες βιβλιοπροτάσεις παιδικών βιβλίων δείτε εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ