Λαχταριστά αφράτα Κουλούρια Θεσσαλονίκης

3
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης αποτελούν μια από τις καλύτερες λύσεις για κολατσιό στο σχολείο ή για πρόγευμα στη δουλεία. Τα τελευταία 3 χρόνια φτιάχνω μια συνταγή την όποια κάθε φορά που μανούλες και φίλες τα δοκιμάζουν μου την ζητάνε, έτσι αποφάσισα να την μοιραστώ και μαζί σας!
 
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
 
1 Kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500gr χλιαρό νερό
20gr αλάτι
30gr ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
100gr λιωμένη μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας μέλι
300gr σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι με νερό ( είναι σημαντικό να μην παραλείψουμε αυτό το κομμάτι γιατί με τον ατμό που δημιουργείτε διατηρούνται τα κουλούρια μας αφράτα)
  2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό, τη μαγιά, το μέλι και την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ
  3. Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά και χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 – 20 μέρη
  4. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο νερό και σε ένα άλλο το σουσάμι
  5. Κάνουμε τα κομμάτια της ζύμης κορδόνια και τα κλείνουμε σε κουλούρα
  6. Τα βουτάμε πρώτα σε νερό και μετά στο σουσάμι
  7. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν
  8. Ψήνουμε τα κουλούρια για 15-20 λεπτά.
Αν δεν τα καταναλώσετε όλα μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη και όταν τα χρειάζεστε να τα βγάλετε από το προηγούμενο βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου ώστε το πρωί να είναι έτοιμα για το κολατσιό σας!
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!

Μέχρι την επόμενη φορά…
Σας φιλώ
Άννα

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here