Ζεν για παιδιά

Αδιαμφισβήτητα πολλές φορές πλέον αντιμετωπίζουμε θυμωμένα παιδιά και αυτό γιατί ολοένα και περισσότερο αυξάνονται και οι θυμωμένοι γονείς. Ο θυμός όμως για τον ενήλικά είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να το διαχειριστεί, ενώ για το παιδί δεν είναι και τόσο εύκολο.
Στα πρώτα βήματα του παιδιού στην κοινωνική ζωή κυριαρχούν τα ένστικτα και υπερτερεί πάντα ο εγωισμός, ο οποίος συχνά υποσκελίζει την ομαδικότητα αλλά και μπαίνει εμπόδιο στην κοινωνικοποίηση του παιδιού.
Ωστόσο το παιδί για να προσαρμοστεί στην κοινωνία θα πρέπει να ελέγξει τον θυμό του. Σε αυτό το βιβλίο η Μπαλού μας μαθαίνει τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης του θυμού, που μπορούν να εφαρμόσουν στην καθημερινότητα τους τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι.
Η μικρή αρκουδίτσα θυμώνει με την μαμά της,, που δεν της αγοράζει τα αγαπημένα της γλυφειτζούρια και γκρινιάζει συνεχώς. Όταν η φίλη της η Λίλα, η Μελισσούλα την πλησιάζει η Μπαλού την κοιτάει νευριασμένα. Παράλληλα η Μπαλού, όμως πηγαίνει στην κυψέλη της και παίρνει από το μέλι της, χωρίς καν να τη ρωτήσει. Και η Λίλα φυσικά θυμώνει μαζί της επειδή ήταν τόσο αγενής.
Η Μπαλού τρέχει στη μαμά της και κλαίει απαρηγόρητη και της κάνει τα παράπονα της λέγοντάς ότι η μικρή μελισσούλα είναι κακιά και δεν τις δίνει από το μέλι της . Η μαμά αντιλαμβάνεται τον εκνευρισμό της μικρούλας της και τη συμβουλεύει να ηρεμήσει, έτσι η Μπαλού πηγαίνει στη φωλίτσα της και μετά από λίγη ώρα καταφέρνει να σταματήσει να κλαίει.Ζεν για παιδιά
Η μαμά δείχνει στη Μπαλού πως να πάρει βαθιές ανάσες ώστε να φύγει “η κυρία θυμωμένη” από την καρδιά της. Στη συνέχεια τη συμβουλεύει να φυσήξει σε μια καραμούζα θυμού και η Μπαλού καταφέρνει να διώξει το θυμό από μέσα της. Η Μπαλού αποφασίζει να ζητήσει συγνώμη από τη φίλη της, τη μελισσούλα και να την καλέσει να φάνε μαζί λαχταριστό μέλι παγωτό!Ζεν για παιδιά
Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο ανήκει στη σειρά Ζεν για παιδιά και βοηθάει τα παιδιά ηλικίας 3+ να διαχειριστούν ήρεμα το συναίσθημα του θυμού.

Αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε το υπέροχο αυτό βιβλίο στα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ή ηλεκτρονικά από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Άννα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ