ΠΑΙΔΙΗ κοινωνική προσφορά της Disney

Η κοινωνική προσφορά της Disney

-

Η Disney πραγματοποίησε δωρεά επαναχρησιμοποιούμενων, υφασμάτινων μασκών προστασίας στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ»

Η κοινωνική προσφορά των εταιρειών πρέπει να επιβραβεύεται και ιδιαίτερα όταν οι δράσεις αφορούν παιδιά κατά την γνώμη μου…

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Disney, συνολικά 100.000 επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας έχουν διατεθεί ως δωρεά σε παιδιά και οικογένειες τοπικών κοινοτήτων που βρίσκονται σε ανάγκη σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η Disney έθεσε αποδέκτη για τη δωρεά στην Ελλάδα το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» προσφέροντας σχεδόν 3.000 επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας, διακοσμημένες με τους αγαπημένους χαρακτήρες της Disney, με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2021 Η παγκόσμια υγειονομική κρίση συνεχίζει να προκαλεί δυσκολίες στις κοινωνίες ανά τον κόσμο, καθώς και στην Ελλάδα. Τα παιδιά, που νοσηλεύονται, αντιμετωπίζουν ως αντίκτυπο της πανδημίας, ακόμη περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση και συνθήκες απομόνωσης.

Από τον Ιούλιο του 2020, η The Walt Disney Company κυκλοφόρησε μέσω του shopDisney επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας, με αγαπημένους χαρακτήρες των Disney, Pixar, Marvel και Star Wars, για παιδιά και μεγάλους, με σκοπό να χαρίσει στιγμές χαράς σε μία δύσκολη περίοδο.

Σημαντικό μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, αποτελεί η ανακοίνωση της Disney για την υλοποίηση προγράμματος μέσω του οποίου θα διατεθούν συνολικά 100.000 επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας σε παιδιά και οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σε τοπικές κοινωνίες ανά την Ευρώπη. Οι δωρεές θα πραγματοποιηθούν μέσω αξιόπιστων ιδρυμάτων και φιλανθρωπικών οργανισμών, με τους οποίους η Disney διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία, οι οποίοι προσφέρουν κουράγιο και δύναμη σε παιδιά που βιώνουν τραύματα και κοινωνική απομόνωση.

Έχοντας ως στόχο τα παραπάνω, η Disney έθεσε αποδέκτη της δωρεάς για την Ελλάδα, το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». Η δωρεά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1η Ιουλίου με την παράδοση σχεδόν 3.000 επαναχρησιμοποιούμενων, υφασμάτινων μασκών προστασίας, διακοσμημένων με αγαπημένους χαρακτήρες της Disney, με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών και οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Ο VP & Country Manager της The Walt Disney Company Ελλάδας & Ισραήλ, κ. Βασίλης Ηλιόπουλος δήλωσε: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε την απομόνωση που αντιμετωπίζουν κάποια παιδιά και σε αυτό θέλουμε να συμβάλλουμε μέσα από τις συνεργασίες μας. Με την πρωτοβουλία μας, έχουμε στόχο να βοηθήσουμε την επανένωση των παιδιών σε απομόνωση, μέσα από τους χαρακτήρες της Disney και να τα βοηθήσουμε να χτίσουν συναισθηματική ανθεκτικότητα τη στιγμή που τη χρειάζονται περισσότερο. Μαζί με το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», ελπίζουμε ότι οι επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας θα προσφέρουν χαμόγελα και υποστήριξη στα παιδιά και τις οικογένειες τους. Οι δωρεές της Disney έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις κοινωνίες που υπηρετούμε σε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε να παρέχουμε ουσιαστική φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη, πάντα με τη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών μας στην Ελλάδα».

Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, δήλωσε: «Εκ μέρους του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ, των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Disney για την ενέργεια αυτή. Τα παιδιά μας είναι οι πραγματικοί ήρωες που δίνουν καθημερινά την πιο δύσκολη μάχη: τη μάχη για την ίδια τη ζωή. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους, όπως κάνουμε εδώ και 30 χρόνια. Η Disney είναι για εμάς ένας ακόμα σημαντικός σύμμαχος στον αγώνα μας ενάντια στον παιδικό καρκίνο».

Σχετικά με την Κοινωνική Συνεισφορά της Disney

Οι επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες μάσκες προστασίας αποτελούν παράδειγμα της συνεχούς δέσμευσης της Disney να βοηθάει τις κοινωνίες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης. Έως τώρα, η Disney έχει δωρίσει προϊόντα, υπηρεσίες και κεφάλαια αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος κοινωνιών σε όλη την Ευρώπη. Επιπροσθέτως, μέσω της μάρκας, των ιστοριών και των αγαπημένων χαρακτήρων μας έχουμε σκοπό να ενθαρρύνουμε και να δημιουργήσουμε μαγικές στιγμές σε παιδιά και οικογένειες, όταν τις χρειάζονται περισσότερο. Μάθετε περισσότερα για τον Κοινωνικό Σκοπό της Disney στη ιστοσελίδα: www.thewaltdisneycompany.eu

Σχετικά με το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»:

Το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» ιδρύθηκε το 1990 από μια ομάδα δυναμικών γυναικών με Πρόεδρο την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η ΕΛΠΙΔΑ υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο νοσηλείας και στήριξης των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και των οικογενειών τους ευαισθητοποιώντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό που ενστερνίζεται το όραμά της και γίνεται αρωγός στο έργο της. Από το 1990 μέχρι σήμερα η ΕΛΠΙΔΑ δημιούργησε: την πρώτη και μοναδική αμιγώς παιδιατρική Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στην Ελλάδα (1992), τον πρώτο Ξενώνα δωρεάν φιλοξενίας για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους (1999), την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» που αποτελεί το πρώτο παιδιατρικό ογκολογικό νοσοκομείο στην Ελλάδα (2010), την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», όπου μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 120.000 εθελοντές δότες, και το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας που έχει ως στόχο το σχεδιασμό και τη διάθεση πρωτοποριακών κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών στα παιδιά (2020).

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Άννα Μίχτη
Άννα Μίχτηhttps://workingmama.gr/
Το όνομα μου είναι Άννα και είμαι η chief editor και owner του Working mama. Παράλληλα είμαι σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα. Έχω δύο πανέμορφες πριγκίπισσες την Κατερίνα, που είναι 12χρονών και την Ιωάννα που είναι 5ετων. Το blogging για μένα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις... Από εδώ θα ανακαλύψουμε πως μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι μια πλέον παραγωγική περίοδος για τους εκδοτικούς οίκους αφού η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και...

H Hasbro συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού

Η Hasbro, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών παγκοσμίως, γιορτάζει 100 χρόνιαατέλειωτου παιχνιδιού και διασκέδασης! Η εταιρεία που ξεκίνησε...

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για ενήλικες

Μου φαίνεται απίστευτο πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε Δεκέμβριο... και έφτασε η ώρα να διαλέξουμε τα δώρα...

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου #3

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών... Αρνούμαι να επιστρέψω στη ρουτίνα των σχολείων των...

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα