ΠΑΙΔΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΦρουτοπαρέα: μια σειρά παιδικών βιβλίων που αγαπάμε!

Φρουτοπαρέα: μια σειρά παιδικών βιβλίων που αγαπάμε!

Σειρά βιβλίων κατανόησης και ανάγνωσης των εκδόσεων Ψυχογιός.

-

Σήμερα αποφάσισα να σας μιλήσω για μια αγαπημένη μας σειρά παιδικών βιβλίων των Εκδόσεων Ψυχογιός , η οποία δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας Φρουτοπαρέα.

Δεν θα ξεχάσω πριν 13 χρόνια που η μεγάλη μου κόρη ήταν 2 χρονών έψαχνα να βρω βιβλία για αυτή την ηλικία που εμπεριέχει μικρές ιστορίες. Τότε ήταν που ανακάλυψα την φρουτοπαρέα , μια σειρά κατανόησης και ανάγνωσης για όλες τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών που κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλιαράκι το 2000. Η φρουτοπαρέα αποτελείται από 5 φρούτα.

παιδικό-βιβλίο-φρουτοπαρέα
  1. Μπανάνα: για ηλικίες 2 – 4 χρονών με κείμενο έως 600 λέξεις, και αφορά την προσχολική΄ηλικία κατά την οποία τα παιδιά συλλαβίζουν λέξεις και ακούνε ιστορίες.
  2. Φραουλίτσα: απευθύνεται σε παιδιά 5-6 χρονών με κείμενο έως 1500 λέξεις. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και της Α΄ Δημοτικού κατανοούν και ξεκινούν να διαβάζουν μικρές ιστορίες.
  3. Βατόμουρο: αφορά παιδιά 7-8 χρονών με κείμενο από 2000 λέξεις. Τα παιδιά της Β΄ και Γ΄ Δημοτικού έχουν πλέον την ικανότητα να διαβάζουν μικρά κείμενα.
  4. Λωτός: απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 9-11 χρονών, με κείμενο πάνω από 3000 λέξεις αφού τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πλέον διαβάζουν εύκολα μυθιστορήματα.
  5. Το τελευταίο φρούτο της σειρά είναι το Ξινόμηλο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά που προσπερνούν το κατώφλι της προεφηβείας και είναι ηλικίας 11+, παιδιά τα οποία έχουν την ικανότητα να διαβάζουν μυθιστορήματα με 10.000 λέξεις και πάνω!

Η φρουτοπαρέα είναι μια από τις αγαπημένες μας σειρές για πολλούς λόγους:

  • είναι βιβλία που ενισχύουν την φιλαναγνωσία και βοηθούν το παιδί να περάσει ομαλά από το στάδιο την ακρόασης στο στάδιο της πρώτης ανάγνωσης αλλά και να τελειοποιήσει την ανάγνωσή του περνώντας από το ένα φρούτο στο άλλο καθώς αυξάνεται η ηλικία του ή όταν το παιδί είναι έτοιμο να περάσει στο επόμενο στάδιο.
  • Τα περισσότερα βιβλία της σειράς , με ελάχιστες εξαιρέσεις τα έχουν γράψει Έλληνες συγγραφείς και έχουν εικονογραφηθεί από Έλληνες εικονογράφους, δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ προτιμώ να αγοράζω βιβλία Ελλήνων δημιουργών και με την φρουτοπαρέα έχω αρκετές επιλογές εξαιρετικών δημιουργών!
  • Τέλος θα πρέπει να αναφέρω ότι τα βιβλία της φρουτοπαρέας είναι μια οικονομική επιλογή και μπορεί εύκολα ένας γονιός να αγοράσει.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω 4 καινούρια βιβλία που προστέθηκαν πρόσφατα στην αγαπημένη μας σειρά φρουτοπαρέα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

παιδικό-βιβλίο-φρουτοπαρέα

Η καλύτερη μαμά απ΄όλες

της Σοφίας Τσιάμη σε εικονογράφηση της Ανδριάννας Ρούσσου (φρούτο: μπανάνα).

παιδικό-βιβλίο-η-καλύτερη-μαμά-απ-όλες

Πρόκειται για μια ιστορία που μα μιλάει για την εικόνα που έχει κάθε παιδί, στην περίπτωση του βιβλίου κάθε ζωάκι, για την αγαπημένη του μαμά, στην πιο τρυφερή ηλικία ενός παιδιού μεταξύ 2 και 4 χρονών κατά την οποία κάθε παιδί θεωρεί ότι η δικιά του μαμά είναι η καλύτερη μαμά από όλες αφού καταφέρνει πάντα να τον πιο μοναδικό τρόπο για το προστατεύσει!

παιδικό-βιβλίο-η-καλύτερη-μαμά-απ-όλες

Έτσι και τα ζωάκια της ιστορίας την Σοφίας Τσιάμη, το καμηλοπαρδαλάκι, το ελεφαντάκι και το μικρό τσιτάχ μαλώνουν για το ποια μαμά είναι η καλύτερη, όμως μάλλον δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αφού η “σωστή” απάντηση για κάθε ζωάκι είναι διαφορετική!

Ο μπαμάς μου

Της Παναγιώτας Πλησή και εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου (φρούτο: βατόμουρο).

παιδικό-βιβλίο-ο-μπαμάς

Αυτή η ιστορία έχει για πρωταγωνιστή ένα μικρό αγόρι που έχει χάσει την μαμά του και ζει με τον μπαμπά του και την αδερφή του, μέσα λοιπόν από την καθημερινότητα του μας περιγράφει πολλές όμορφες χιουμοριστικές στιγμές της οικογένειας του! Έτσι ο μπαμπάς του γίνεται μπαμάς, αφού εκτός από τον ρόλο του μπαμπά έχει και το ρόλο της μαμάς σε αυτή την οικογένεια!

παιδικό-βιβλίο-ο-μπαμάς

Το κείμενο της Παναγιώτας Πλησή θίγει ένα πολύ ιδιαίτερο και ευαίσθητο θέμα με χιούμορ και χωρίς να φέρνει σε αμηχανία τους μικρούς αναγνώστες. Παράλληλα όμως προσπαθεί να εξηγήσει στα παιδιά το πως βιώνει ένα παιδί την καθημερινότητα του όταν ζει σε μια μονογονεική οικογένεια!

Ο πόλεμος των λέξεων

της Μαρίας Λοϊζίδου σε εικονογράφηση της Αγγελικής Πιλάτη (φρούτο: βατόμουρο)

παιδικό-βιβλίο-ο-πόλεμος-των-λέξεων

Μία ιστορία για την δύναμη των λέξεων είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε σε αυτό το παιδικό βιβλίο. Οι λέξεις τρυπώνουν μέσα στο μυαλό και στην καρδιά μικρών και μεγάλων και μας κυριεύουν!

Η Μαρία Λοϊζίδου σε αυτό το παιδικό βιβλίο καταφέρνει να μάθει στα παιδιά πως μπορούν να νικήσουν τις λέξεις που τους κάνουν κακό, τι λέξεις που τα εκμηδενίζουν, τις λέξεις που τα λυγίζουν και χάνουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση τους.

Έτσι και στην ιστορία μας το Βασίλειο του Βασιλία Εκφόβιου προσπαθεί να κατακτήσει το μοναδικό βασίλειο που δεν έχει κατακτήσει και δεν είναι άλλο από αυτό του Βασιλιά Συνετού. Έτσι ξεκινά ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ των λέξεων – ο στρατός του Εκφόβιου χρησιμοποιεί αρνητικές λέξεις και ο στρατός του Συνετού θετικές λέξεις!

παιδικό-βιβλίο-ο-πόλεμος-των-λέξεων

Άραγε ποιες θα νικήσουν;

παιδικό-βιβλίο-ο-πόλεμος-των-λέξεων

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε 3 πολύ όμορφες δραστηριότητες, στις οποίες το παιδί καλείτε να βρει σπουδαίες λέξεις που χαρίζουν χαμόγελα!!!

παιδικό-βιβλίο-ο-πόλεμος-των-λέξεων

Τι τρέχει στο χρυσό κοράλλι;

Της Ελένης Γεωργοστάθη σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση (φρούτο: λωτός).

παιδικό-βιβλίο-το-χρυσό-κοράλλι

Μετά απο το πρώτο βιβλίο της Ελένης Γεωργοστάθη “Τι τρέχει με τον θείο Θέμο” η παρέα της Ζωής, της Μάγδας και του Μάνου επιστρέφουν για να λύσουν ένα καινούριο μυστήριο.

Μια περιπέτεια που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες αφού είναι γεμάτη ανατροπές! Τα τρία παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τι μυστικό κρύβει το καινούριο πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής τους, το χρυσό κοράλλι; Ενώ προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος έκλεψε την χρυσή πένα του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να απολυθεί η αγαπημένη τους Ναταλία, χωρίς να φταίει. Παράλληλα γίνεται και ο γάμος του θείου τους του Θέμου με την Ίνγκριντ με την δεξίωση στο χρυσό κοράλλι, γεγονός που θα τους βοηθήσει να εξιχνιάσουν και το μυστήριο με την κλοπή της χρυσής πένας! Έτσι ξαφνικά η Ζωή ανακαλύπτει τον άνθρωπο ακρίδα… ποιος είναι άραγε αυτός ο άντρας;

παιδικό-βιβλίο-το-χρυσό-κοράλλι

Όλες τις αποκαλύψεις θα μπορέσετε να τις βρείτε σε αυτό το πολύ όμορφο βιβλίο!

Όλα τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός, το οποίο λειτουργεί κανονικά για να στηρίζει την φιλαναγνωσία παιδιών και ενηλίκων τις δύσκολες μέρες της καραντίνας που μικροί και μεγάλοι αναζητούμε μια διέξοδο σε ένα καλό βιβλίο!

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Άννα Μίχτη
Άννα Μίχτηhttps://workingmama.gr/
Το όνομα μου είναι Άννα και είμαι η chief editor και owner του Working mama. Παράλληλα είμαι σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα. Έχω δύο πανέμορφες πριγκίπισσες την Κατερίνα, που είναι 12χρονών και την Ιωάννα που είναι 5ετων. Το blogging για μένα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις... Από εδώ θα ανακαλύψουμε πως μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι μια πλέον παραγωγική περίοδος για τους εκδοτικούς οίκους αφού η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και...

H Hasbro συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού

Η Hasbro, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών παγκοσμίως, γιορτάζει 100 χρόνιαατέλειωτου παιχνιδιού και διασκέδασης! Η εταιρεία που ξεκίνησε...

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για ενήλικες

Μου φαίνεται απίστευτο πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε Δεκέμβριο... και έφτασε η ώρα να διαλέξουμε τα δώρα...

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου #3

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών... Αρνούμαι να επιστρέψω στη ρουτίνα των σχολείων των...

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα