ΔΙΑΦΟΡΑ Τα τσουρέκια της γιαγιάς μου

Τα τσουρέκια της γιαγιάς μου

-

Αυτή τη συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι της γιαγιάς και έχει πάντα επιτυχία:
Λαχταριστά και μοσχομυριστά τσουρέκια για τους νονούς μας ή για τα βαφτιστήρια.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  1. 250γρ μαγιά νωπή                                                                              
  2. 12 αβγά
  3. 300γρ φυτικά έλαια
  4. 125ml αραβοσιτέλαιο
  5. 800γρ ζάχαρη
  6. 600γρ γάλα
  7. Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  8. λίγο αλάτι
  9. Μαχλέπι
  10. Κακουλέ
  11. 2,5kgr αλεύρι για τσουρέκια
  12. Σουσάμι
  13. 1 αβγό για επάλειψη.
Το μυστικό είναι όλα τα υλικά μας να είναι χλιαρά προς ζεστά ώστε να ενεργοποιηθεί περισσότερο η μαγιά μας.
Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τη μαγιά με το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να  ομογενοποιηθεί η μαγιά.
  • Ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε τα υλικά
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά ανακατεύοντας και
  • Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας και από τον πάτο της λεκάνης, δεν συνεχίζουμε το ζύμωμα
  • Αφού έχουμε ζεστάνει τα έλαια με το λάδι το τοποθετούμε σταδιακά μέσα στη λεκάνη   αναδιπλώνοντας τη ζύμη μας ώστε να ρουφήξει όλη την ποσότητα του λαδιού. ΄
  • Μόλις απορροφηθεί το λάδι σταματάμε το ζύμωμα και σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος για 3-4 ώρες για να φουσκώσει (εγώ βάζω τη λεκάνη μου σε πλαστική σακούλα και τη σκεπάζω και με μια κουβέρτα).
  • Αφού η ζύμη μας φουσκώσει πλάθουμε τα τσουρέκια μας σε ότι σχέδιο επιθυμούμε, τα αλείφουμε με αβγό και βάζουμε σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ και τα ξαναφήνουμαι να φουσκώσουν για καμιά ωρίτσα.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω αντιστάσεις για 45λεπτά.  
                                                                                                                               
Καλή Επιτυχία
Και να θυμάστε σημασία δεν έχει ποια συνταγή θα χρησιμοποιήσετε ούτε πόσο θα φουσκώσουν τα τσουρέκια σας ούτε καν αν θα τα πετύχετε, αυτό που έχει σημασία είναι να μοσχοβολήσει το σπίτι σας με τη πασχαλιάτικη μυρωδιά. Αυτή τη μυρωδιά θα θυμούνται τα παιδιά σας ακόμα και αν δεν είναι τόσο επιτυχημένα τα τσουρεκάκια σας…
Μέχρι την επόμενη φορά…
Σας φιλώ
Άννα

Άννα Μίχτη
Άννα Μίχτηhttps://workingmama.gr/
Το όνομα μου είναι Άννα και είμαι η chief editor και owner του Working mama. Παράλληλα είμαι σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα. Έχω δύο πανέμορφες πριγκίπισσες την Κατερίνα, που είναι 12χρονών και την Ιωάννα που είναι 5ετων. Το blogging για μένα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις... Από εδώ θα ανακαλύψουμε πως μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,957ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Φτιάχνουμε πινιάτα Όλαφ

Η πινιάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών. Είναι ένα παιχνίδι που το παίζουν...

Το κυνήγι της ευτυχίας

Εάν μπορούσε τώρα να εκπληρωθεί μια ευχή σου, να αποκτήσεις μόνο ένα πράγμα τι θα ήταν αυτό;

Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Αγαπημένη και ιδιαίτερη, η κασερόπιτα, είναι μια πίτα όχι και τόσο συνηθισμένη. Το κασέρι...

Ένας συγγραφέας αλλιώτικος από τους άλλους…

Ενας Άγιος συγγραφέας.. 'Όταν ακούμε τη λέξη συγγραφέας, το μυαλό μας πάει σε...

Η Μίσα κάνει φίλους

Σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο «Η Μίσα κάνει φίλους» από τις εκδόσεις Ψυχογιός και συγγραφέα τον...

Παπαρδέλες με θρακιώτικο καβουρμά

Υπάρχουν κάποια παραδοσιακά εδέσματα που είναι γνωστά  κυρίως στις περιοχές που τα φτιάχνουν ή τα έφτιαχναν κάποτε.

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα